LA VIDA PÅ ÆKVATOR

Livet på ækvator, livet i Ecuador, som gennemskæres af ækvator­linien tæt på hovedstaden Quito midt i Andes-bjergene. Her bor min far, Henry Mortensen, knap 3 kilometer over havets overflade, og det er det liv, han her har skabt sig samt livet omkring ham, der er ud­gangs­punktet for denne serie af billeder.


Det er over 30 år siden, han forlod Danmark og slog sig ned i Ecuador. Og i dag, hvor han er 76 år gammel, arbejder han stadig på sit værk­sted, hvor de bl.a. fremstiller rør til ventila­tions­anlæg på tekstil­fabrik­ker.


Med tiden og gennem mine besøg derovre er Ecuador efterhånden blevet mit andet fædreland, mit foretrukne rejsemål, uudtømmeligt på alle områder:


Ecuador er et farverigt og fantastisk varieret land: Højland med marker som et patchwork­tæppe i lutter grønne nuancer, regnskov med et farve-strålende og langtfra harmløst dyre- og planteliv, vul­kaner som med deres endnu sneklædte tinder stråler over stor­byen på en skyfri dag, lavt-bevoksede sletter lige under træ-græn­sen, tågeskov hvor skyerne hver dag trækker op fra kysten og giver de rette vækstbetingelser for et væld af orkidé-arter, udtør­rede ørken­agtige kyst-landskaber, kystbyer med huse der ædes op af termitter og havgus og hvor parabolerne står fladt, fordi vi er på Ækvator. Hvor du end kommer, ser du hele tiden noget nyt: Nye planter, nye men­ne­sker, nye historier og nyt liv i landskaber, der umærkeligt skifter fra én type til en anden…

 

Et land, der i den grad er en diametral modsætning til Danmark – kli­ma­tisk, energimæssigt, geografisk, botanisk - og ganske enkelt intet mindre end et slaraffenland af udfordringer for en fotograf, såvel kom­po­sitorisk som teknisk.

 

Her på udstillingen kan du se et lille udpluk af noget af alt det, jeg finder skønnest – i alle ordets betydninger - i dette mit andet fædre­land. Med det twist af nærvær, der følger i kølvandet på mit person­lige forhold til landet.

 
Om fotografen

 

Franseska Anette Mortensen

Født 1963, bosiddende i Risskov ved Århus. Autodidakt fotograf. 

 

Jeg har fotograferet altid, men hobbyen er vokset støt til en passion, siden jeg købte mit første spejlreflekskamera for 10 år siden. Nogle af mine foretrukne motiver er det poetiske landskab, hvor jeg søger abstrakte værdier som linier og rytme, og det udtryks­fulde portrætfoto, f.eks. koncertbilleder. Min motivkreds og min teknik udvikler sig konstant gennem eksperimenter, bl.a. hen­ imod fortællende fotos, hvor forgrund og baggrund supplerer hinanden. 

 

Har tidligere udstillet på Dansk NLP-institut i Århus, Bjerager Fotogalleri, Risskov og Tilst Biblioteker, de Frie Skolers Lærerforening, Risskov,  kantinerne ved Viborg Kommune, Sansestormerne i Risskov, Søndermølle i Viborg og Dyreborg ved Fåborg samt leveret billeder til Tønder Kommunes Lokalplan samt diverse hjemmesider, se f.eks. www.cleese.dk, www.rosenholm-festival.dk (2006-2008), www.egaa-gym.dk (Sommer i november fra billede 30), www.nordenfra.dk, www.nordiskkraft.dk, www.balladeskolen.dk, www.lykkeervejen.nu (se galleri), Simon Lain, Svend Seegert og Impuls Trio på www.myspace.comwww.korboreas.dk
www.falsterpiben.dk og mlmaegaard.dk.

Er medlem af SDF (Selskabet for Dansk Fotografi) og AFA (Århus Fotografiske Amatørklub)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan kontaktes for fotografiske opgaver på franseskaa@gmail.com samt på 60 62 45 63.

At lade blikket dvæle - et splitsekund. Se verden gennem min linse...
Lav din egen hjemmeside med mono.net